TrafficNews продължава да Ви представя отборите, които се класираха за шампионата,

...
TrafficNews продължава да Ви представя отборите, които се класираха за шампионата,
Коментари Харесай

Представяне на отборите от Мондиал 2022: Група G - Бразилия отново тръгва като фаворит, но ще сложи ли край на 20-годишната суша?

TrafficNews  продължава да Ви показва тимовете, които се класираха за шампионата, а до Мондиала остават единствено два дни.
Прочетете още
В група F обстановката е много забавна, тъй като тя събра доста корави тимове като Бразилия, Сърбия, Швейцария и Камерун. Бразилците още веднъж потеглят като любимец в Мондиала, само че към този момент 20 години тимът не е ставал международен първенец. Сега съставът на Бразилия наподобява подготвен за международната купа, само че огромният въпрос си остава ще съумеят ли най-сетне да счупят каръка и да завоюват шестата международна купа. Групата обаче не е по никакъв начин лесна, в нея са доста корави тимове като Сърбия, Швейцария и Камерун. Сърбите разполагат със страховит състав и звезди като Милинкови-Савич, Митрович, Костич, Влахович и отборът несъмнено няма да е елементарен за превъзмогване, швейцарците, които са най-постоянни в изявите си на огромни футболни конгреси през новия век също са тим, който не е инцидентен. Тимът съумя сензационно да изхвърли Франция на предишния Мондиал. Африканците от Камерун също са измежду положителните тимове, които не считат единствено да вземат участие ва Световното в Катар. Най-любопитното е, че Бразилия, Швейцария и Сърбия бяха в една група и на предишния Мондиал, когато вместо Камерун беше Коста Рика. Тогава към осминафиналите продължиха Бразилия и Швейцария. 

Първите мачове от групата ще се играят на 24 ноември. Швейцария - Камерун откриват програмата за деня от 12:00ч., а от 21:00ч. е дуелът Бразилия - Сърбия.

Двубоите в групата ще се играят в градовете Ал Вакра, Лусаил и Доха.

Ето и цялостната стратегия на група F:

24 ноември 12:00ч. Швейцария - Камерун Ал Вакра 

24 ноември 21:00ч. Бразилия - Сърбия Лусаил

28 ноември 12:00ч. Камерун - Сърбия Ал Вакра 

28 ноември 18:00ч. Бразилия - Швейцария

2 декември 21:00ч. Сърбия - Швейцария

2 декември 21:00ч. Камерун - Бразилия 

Бразилия



Бразилия е безконечният любимец на международни шампионати. Тимът си е заслужил този статус и тъй като е отборът с най-вече международни трофеи в историята - общо пет. В последните 20 години обаче кариоките освен, че не съумяват да доближат най-малко до край, а имат и единствено едно влизане в топ 4. Сега съставът наподобява, че може би е подготвен за международната купа, а неуверените игри на доста от европейските любимци може и да оказват помощ в това. С играчи от топ клубовете и може би един от трите най-хубави състава на Мондиала бразилците наподобяват в действителност доста рискови. Тимът обаче няма да има по никакъв начин лесна задача още в групата фаза, където ще би трябвало да пребори много постоянни тимове като Сърбия, Швейцария и Камерун. Ако желае обаче да стане международен първенец Бразилия не би трябвало да има проблем в групата. 

Бразилците завоюваха квалификационната си група и оставиха надалеч зад себе си огромният противник Аржентина. Любопитно е, че вторият мач сред двата тима в квалификациите таки и не се организира. 

Селекционерът на Бразилия е Тите , който ненапълно изненадващо остана на поста за второ следващо Световно състезание. Той води тима и в Русия, само че там отборът отпадна от Белгия на четвъртфиналите, по-късно Тите съумя да завоюва Копа Америка с Бразилия, само че през предходната година бразилците не съумяха да дублират трофея и изгубиха от Аржентина. Като треньор Тите е водил главно бразилски и арабски клубове. 

Неймар е една от огромните звезди на Бразилия, която обаче разполага още с неповторими играчи като Бекер, Едерсон, Дани Алвес, Тиаго Силва, Маркиньос, Алекс Сандро, Каземиро, Фабионьо, Родриго, Винисиус и още доста. Определено отборът разполага с доста по-добър тим от последните две шампионати, само че огромният въпрос е дали международната купа най-сетне ще се завърне в Бразилия. 

Големият отсъстващ е Роберто Фирмино от Ливърпул, нападателят не е контузен, само че голямата конкуренция го извади от тима. 

Букмейкърите дефинират Бразилия за любимец с коефициент от 4.50.

Вижте състава на Бразилия за Мондиала:

Вратари:  Алисон Бекер (Ливърпул), Едерсон (Манчестър Сити), Уевертон (Палмейрас)

Защитници:  Данило (Ювентус), Дани Алвеш (Пумас), Алекс Сандро (Ювентус), Алекс Телеш (Севиля), Тиаго Силва (Челси), Едер Милитао (Реал Мадрид), Маркиньос (ПСЖ), Глейсон Бремер (Ювентус)

Халфове:  Каземиро (Манчестър Юнайтед), Фред (Манчестър Юнайтед), Фабиньо (Ливърпул), Бруно Гимараеш (Нюкасъл), Лукас Пакета (Уест Хем), Евертон Рибейро (Фламенго)

Нападатели:  Антони (Манчестър Юнайтед), Рафиня (Барселона), Родриго (Реал Мадрид), Винисиус (Реал Мадрид), Неймар (ПСЖ), Габриел Мартинели (Арсенал), Ричарлисон (Тотнъм), Габриел Жезус (Арсенал), Педро (Фламенго)

Сърбия



Още с класирането си за Мондиала Сърбия сподели, че е тим, с който не би трябвало да си правиш смешка. Западните ни съседи съумяха да се класират непосредствено за Катар след триумф над Португалия и то като посетител с 2:1. Тимът разполага с много съществени играчи от топ 5 шампионатите, които играят и в мощни клубове, което в допълнение подвига самочувствието на сърбите. Воденият от Пикси Стойкович отбор разполага с играчи като Сергей Милинкович-Савич, Душан Тадич, Неманя Гудел, Александър Митрович, Душан Влахович и Лука Йович. Сърбите несъмнено имат съществени упоритости и ще се опитат да минат в групата, макар че това несъмнено няма да е по никакъв начин елементарно. 

Както към този момент споменахме Сърбия се класира непосредствено за Мондиала, печелейки групата, в която беше и Португалия. В директния мач за класиране сърбите биха с 2:1 като посетител и принудиха Кристиано Роналдо и компания да треперят за мястото си на Мондиала. Португалците въпреки всичко съумяха да минат баражите и също ще са в Катар. 

Селекционерът Драган Стойкович - Пикси е един от най-големите митове на сръбския футбол. Бивш дълготраен национал на Югославия, легенда на Цървена звезда, а в чужбина играе за Марсилия и Верона. Той е отпред на сръбския народен тим от предходната година и за първи път ще води тим на Мондиал. Пикси преди този момент е водил тимове от Япония и Китай. 

Душан Влахович е звездата на сърбите, а от нападателя на Ювентус се чака да вкарва много попадения. Той обаче има и ужасно подкрепление в нападението, тъй като тук са още Александър Митрович, който класира сърбите в Катар с решителния си гол против Португалия и Лука Йович. Те ще бъдат подпомагани и от Душан Тадич, Неманя Гудел и Сергей Милинкович Савич. 

Извън състава по решение на треньорското управление остана Неманя Настасич, който е един от опитните играчи в тима. 

Шансовете Сърбия да вдигне трофея са оценени на 100.

Вижте тима на Сърбия за Световното: 

Вратари: Ваня Милинкович Савич (Торино), Предраг Райкович (Майорка), Марко Дмитрович (Севиля)

Защитници: Никола Миленкович (Фиорентина), Милош Великович (Вердер), Страхиня Павлович (Залцбург), Стефан Митрович (Хетафе), Страхиня Еракович (Цървена звезда), Сърджан Бабич (Алмерия)

Полузащитници: Дарко Лазович (Верона), Андрия Живкович (ПАОК), Неманя Радонич (Торино), Филип Костич (Ювентус), Филип Младенович (Легия), Неманя Гудел (Севиля), Саша Лукич (Торино), Неманя Максимович (Хетафе), Сергей Милинкович Савич (Лацио), Душан Тадич (Аякс), Иван Илич (Верона), Марко Груич (Порто), Урош Рачич (Брага), Филип Джуричич (Сампдория)

Нападатели: Александър Митрович (Фулъм), Душан Влахович (Ювентус), Лука Йович (Фиорентина)

Швейцария



Швейцария изпусна единствено две огромни футболни форума през новия век. Тимът е един от най-постоянните в класиранията си за Мондиал и Европейско. Въпреки това швейцарците по този начин и не бяха стигали до четвъртфинал през новия век на огромен футболен конгрес. Това обаче се случи на предишното европейско и то елиминирайки международния първенец Франция. Отборът в никакъв случай не би трябвало да се подценявана и постоянно има играчи и от топ клубовете. Очаква се както и на предишния Мондиала битката против Сърбия да бъде жестока и точно мачът Сърбия - Швейцария най-вероятно ще дефинира второто място в групата. Двата тима си имат задявка от предишния Мондиала и чисто политически. При триумфа на швейцарците с 2:1, който действително ги и класира за осминафиналите два от голмайсторите бяха играчи с косовски корени Джердан Шакири и Гранит Джака, които демонстрираха признака на Албания - орела и това подразни доста сърбите, а двамата бяха и санкционирани от ФИФА. Двамата още веднъж са в тима, а мачът несъмнено ще е като нова война. 

Швейцарците бяха в една група с България и ни победиха в двата мача с общ резултат 7:0. " Кръстоносците " съумяха да завоюват групата си с две точки пред европейския първенец Италия, който отиде на бараж, само че не съумя да го преодолее и за втори следващ път пропуща Мондиал. 

След дълги години с Владимир Петкович той реши да търси нови провокации и напусна тима след историческото класиране на предишното европейско. Поста пое една от легендите на швейцарския футбол Мурат Якин , който като футболист игра на няколко огромни футболни форума с тима, а в клубния футбол е играл в Базел, Фенербахче, Грасхопърс, Щутгарт и Кайзерслаутерн. В треньорската си кариера той води съвсем всички огромни грандове в Швейцария, както и съветския Спартак Москва. 

Капитанът Гранит Джака ще поведе отбора за следващ път на огромен футболен конгрес. Футболистът на Арсенал обаче ще бъде подпомаган от много постоянни играчи като Зомер, Елведи, Аканджи, Закария, Шакири, Емболо, Сеферович и Окафор. 

Кевин Мбабу ненапълно изненадващо остана отвън състава, откакто при Петкович той беше измежду титулярите. 

Шансовете Швейцария да стане международен първенец са оценени на 100.

Вижте състава на Швейцария за Световното: 

Вратари:  Грегор Кобел (Борусия Дортмунд), Ян Зомер (Борусия Мьонхенгладбах), Йонас Омлин (Монпелие), Филип Кон (РБ Залцбург)

Защитници:  Мануел Аканджи (Манчестър Сити), Ерай Комерт (Валенсия), Нико Елведи (Борусия Мьонхенгладбах), Рикардо Родригес (Торино), Фабиан Шер (Нюкасъл), Силван Видмер (Майнц)

Халфове:  Гранит Джака (Арсенал), Едмилсон Фернандес (Майнц), Фабиан Фрай (Базел), Ремо Фройлер (Нотингам Форест), Ардон Яшари (Люцерн), Фабиан Ридер (Йънг Бойс), Джердан Шакири (Чикаго Файър), Джибрил Соу (Айнтрахт Франкфурт), Ренато Щефен (Лугано), Денис Закария (Челси), Михел Ебишер (Болоня)

Нападатели:  Бреел Емболо (Монако), Кристиан Фаснахт (Йънг Бойс), Ноа Окафор (Ред Бул Залцбург), Харис Сеферович (Галатасарай) и Рубен Варгас (Аугсбург).

Камерун 



Камерун изпусна Мондиала в Русия преди 4 години, само че в този момент съумя да се класира за Катар, отстранявайки един от най-силните тимове в Африка - Алжир. Отборът попадна в доста тежка група, в която е новобранец, само че това е отбор, който има много качествени играчи и несъмнено африканците няма да се дадат толкоз елементарно. Камерун единствено един път мина групи на Мондиал през 1990г., когато стана и първия отбор от Африка, който се класира за четвъртфиналите на Световно състезание. Камерунците несъмнено могат да изненадат тимовете в групата си и да объркат доста сметки.

Една от най-легендарните персони в камерунския футбол Ригоберт Сонг ще води тима на Мондиала. Сонг е някогашен капитан на Камерун и е извеждал отбора с капитанската лента на Мондиала през 2002г. Той има общо 137 мача и 5 гола за националния тим. Играл е за Метц, Ливърпул, Уест Хям, Кьолн, Ланс, Галатасарай и Трабзонспор. Минал е през всички възрастови групи на Камерун, бил е и помощник-треньор на мъжкия отбор преди да го поеме през тази година. 

Камерун имаше доста тежка задача в баражите, само че съумя да в профил един от най-силните тимове в Африка Алжир в два мача след продължение. 

Нападателят на Байерн Мюнхен Ерик Максим-Чупо Мотинг е огромната звезда на тима. Той се намира и в страхотна форма, което дава вяра на тима за положително показване. Камерунците имат и други мощни попълнения като Андре-Франк Ангиса, Карл Токо Екамби, Винсент Абубакар и други. 

Опитният Михаел Нгадеу-Ндажди остана отвън състава за Мондиала. 

Шансовете Камерун да направи сензацията и да стане международен първенец са оценени на 300. 

Вижте тима на Камерун за Мондиала:

Вратари:  Дейвис Епаси (Абха Клуб, Саудитска Арабия), Симон Нгапандуетнбу (Олимпик Марсилия, Франция), Андре Онана (Интер Милано, Италия)

Защитници:  Жан-Шарл Кастелето (Нант, Франция), Енцо Ебосе (Удинезе, Италия), Колинс Фай (Ал Таи, Саудитска Арабия), Оливие Мбайзо (Филаделфия Юниън, САЩ), Никола Нкулу (Арис Солун, Гърция), Толо Нуху (Сиатъл Сондърс, САЩ), Кристофър Уу (Рен, Франция)

Полузащитници:  Мартен Хонгла (Верона, Италия), Пиер Кунде (Олимпиакос, Гърция), Оливие Нтчам (Cуонси Сити, Уелс), Гаел Ондуа (Хановер 96, Германия), Самюел Ум Гуе (Мехелен, Белгия), Андре-Франк Замбо Ангиса (Наполи, Италия)

Нападатели:  Венсан Абубакар (Ал Насър, Саудитска Арабия), Кристиан Басонг (Шанхай Шенхуа, Китай), Ерик-Максим Чупо-Мотинг (Байерн Мюнхен, Германия), Суайбу Мару (Котон Спорт), Брайън Мбена (Брентфорд, Англия), Никола Муми Нгамальо (Йънг Бойс, Швейцария), Жером Нгом (Коломб Джа), Жорж-Кевин Нкуду (Бешикташ), Жан-Пиер Нсаме (Йънг Бойс, Швейцария), Kaрл Toкo Ekaмби (Лион, Франция)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР